Îngrijirea tenului & stuff

Îngrijirea tenului & stuff

Hidratarea tenului și a corpului trebuie să reprezinte pentru fiecare dintre noi o rutină zilnică, una care începe cu dușul de dimineață. Seara te demachiezi dimineța te demachiezi. Am dormit și eu machiată! Nu e bine! Nu mai fac răutăți… Având în vedere faptul că nu-mi permit să fac recomandări nefondate, am să vă vorbesc despre produsele mele pereferate de hidratare a tenului și a corpului, în general. Eu am tenul normal, cu accente mai grase doar pe zona T, dimineața. În general,  iarna tenul mi se usucă foarte tare și atunci am nevoie de cea mai tare hidratare.

Una din regulile mele de aur în ceea ce privește hidratarea și starea generală de bine, este să beau mai mult de 2 litri de lichide pe zi: apă, ceai, supe sau ciorbe și sucuri de fructe (asta cât îmi permit, pentru că, deși am un storcător de fructe acasă, beau fresh-uri mai mult în oraș – e greu de spalat, minunea-n el). Consumul de lichide e în general foarte important și e un subiect recent adus în vizorul meu, asta pentru că mai demult toți make-up artiștii cu care lucram îmi lăudau tenul și mă întrebau câtă apă beau. Ultima dată când am fost la pensat, la Emoke, la Amazone m-a întrebat dacă am băut destulă apă în ultima perioadă și avea dreptate că sesiunea m-a cam dezhidratat ca urmare zona frunții îmi era afectată de apatiția câtorva mici bubițe inestetice. Ca să mă pot ține de această regulă cu cel puțin doi litri de lichide pe zi, îmi țin în geantă și pe birou tot timpul o sticlă de jumătate, umplută cu apa. Motivul pentru care am ales sticla este acela că din cană nu voi fi niciodată motivată să beau, dar purtând tot timpul sticla după mine, voi bea apă și din plictiseală dacă e, nu doar pentru că îmi e sete, ceea ce e un lucru bun în atingerea scopului din finalul zilei: mai mult de 2 litri de lichide. Aveam la un moment dat o perioadă în care mă uitam în continuu la ANTM și, cu bidonu lângă mine beam câte 3-4l dar e greu. Nu-i așa de bună apa:)) Tot aici punem, după cum spuneam supe limonade frashuri de fructe ceaiuri, apa cu aloe – daca vrei…

Pe de o parte, hidratarea pornește din alimentație, după cum motivam mai sus. Pe de altă parte, cosmeticele pe care le folosim zilnic au o mare influentă asupra tenului și reprezintă o variabilă importantă în obțienerea a ceea ce numim noi un ten frumos, sănătos, hidratat. Crema pe care o folosesc zilnic, pentru hidratarea tenului și protejarea de factorii externi este Total Effects de la Olay. Îmi place foarte mult dozajul perfect adaptat necesităților: o apăsare îmi oferă cantitatea perfectă de cremă pentru față, gat și decolteu. Are un miros de vară, pe care din nu-știu-ce-motiv îl asociez cu marea și un alt lucru important are SPF 15. O altă cremă de față care îmi place mult este Natural Beauty de la Nivea, pentru textura perlată, pentru parfumul discret și efectul de glow pe care îl conferă pielii. Cică e bun și scrub-ul de la Nivea Natural Beauty – nu l-am încercat pentru gomaj folosesc întotdeauna miere și mălai.

Crema care nu-mi lipsește niciodată din trusă este crema Doina. Good old Doina! Pentru că hidratarea este foarte importantă. Am descoperit această cremă prin intermediul unei prietene, acum 3 ani, care atunci mi-o recomanda pentru uz general. Acum o folosesc atât pentru față cât și pentru corp. Funcționează la fel de bine și ca demachiant, sau inlocuitor al spumei de ras, la duș. Din nou, puțină cremă Doina amestecată cu gelul de duș are ca rezultat o spumă cremoasă de duș care curăță și hidratează în același timp.  O poți folosi la fel de bine si pe post de cremă pt epilat. Bestie! Un alt produs preferat este uleiul hidratant Johnsons Baby, care deși recomandat pentru bebeluși, mi se pare perfect pentru orice vârstă. Folosit după duș, uleiul captează de 10 ori mai multă hidratare în piele, hrănind-o intens. Aroma mea preferată este cea de levănțică.

DEMACHIEREA!! 

Demachiantul la care aplez cel mai des este uleiul de măsline, pentru că îndepărtează rapid până și machiajul waterproof fără să agreseze tenul. Aplică o cantitate mică de ulei de măsline pe o dischetă demachiantă și tamponez ușor fața. Uleiul de măsline va rămâne întotdeauna preferatul meu, pentru că este natural și reprezintă pentru mine hidratarea supremă, să zic așa. Amestecat cu mălai de porumb,sau zaț de cafea face un excelent exfoliant natural pentru ten. Mama a avut cel mai mult de suferit din cauza obsesiei mele pentru uleiul de măsline care de obicei lăsa urme peste tot. Atenție la prosoapele albe! (*mama) În rest șervețele demachiante all the way – pentru că știm cum e cu rimelu pe gene noaptea…RĂU

În general nu recomand uleiul de măsline sau crema Doina mov, pe care o folosesc eu ca și cremă intens-hidratantă acelora dintre voi care au tenul gras, pentru că va încărca porii și testând opțiunea pe tenul colegei de apartament am dat verdictul mai sus menționat, nu se potrivește; revenind fiecare tip de ten are nevoie de hidratare, dar de una adaptată în cauză! Cam acestea sunt produsele mele preferate și procesul urmat în atingerea hidratării. Se știe faptul că, orice tip de ten am avea, orice vârstă sau culoare, hidratarea este foarte imporntantă și nu trebuie neglijată în nici un fel. Așa suntem cu un pas mai aproape de un ten perfect

CARE-I TREABA?

Ei bine eu nu prea am coșuri, aici nu știu ce să vă spun, decât ce am văzut pe la prietene –  Zynerit, un produs care promite să-ți usuce coșurile dar din câte știu, dă tenului o anume dependență și la un moment dat devine imun la solutie. Dar asta depinde de ten. Cosurile mele alea care sunt, sunt mici, cel mai frecvent înainte de ciclu și nu sunt tare amenintătoare. Le scot pe loc. Știu, poate ar trebui să aștept să…bine! Nu pot să stau așa, oricum sunt mici.

Voi ce produse recomandabile folosiți? Cum vă afectează tenul în bine?

0

Join the conversation

Reply

*Fill in your details below or click an icon to log in

SUBSCRIBE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW