Ţoale – de sărbătorile Pascale

Ţoale – de sărbătorile Pascale

Nu ştiu cum e pe la voi, dar eu m-am întors în oraşul natal de câteva zile şi am intrat deja în febra sărbatorilor. Mă o făcut mama la cozoncaci, pască, ouă roşii şi cel mai important – curăţenie! Deci curăţenia asta (mai ales că l-am adus şi pe Hermes cu mine) nu se mai termină! Păi eu merg la Cluj şi trebuie să mă apuc de curăţenie de după Paşti :))… Pe lângă toate cele mai sus menţionate, ajung de mă întreabă mama, sortând hainele pentru spălat: Auzi, Alina da tu te-ai gândit ce-ai să porţi de Paşti? A venit momentul! Musai să ma gândesc la o ţinută corectă, frumoasă, la două ţinute mai exact – una pentru duminica-n familie, alta pentru mers la ţară. Una mai festivă, alta mai lejeră.

Majoritatea dintre noi o să ne petrecem sărbătorile cu familia, unde întalnim tot soiul de personaje: mătuşa care te lauda pentru orice ţinuta, unchiul care te ia la mişto indiferent de ce haine ai pus pe tine sau bunica, care te place aşa cum eşti, dar nu rezistă tentaţiei de a-ţi coase blugii rupţi, din Zara, pe care ai dat atâţia bani… Renunţă aşadar în acest scenariu la hainele extravagante şi alege o ţinută festivă, dar corectă – hai sa-i spunem aşa!

Pentru duminica-n familie am ales o ţinută simplă, formată dintr-o cămaşă şi un sacou din mătase, crem şi o pereche de pantaloni drepţi, din material elastic, verde smarald. Pantofii cu toc, animal print complimentează frumos orice culoare, dau un aer festiv, elegant ţinutei. Încă nu m-am hotărât la accesorii – un colier auriu statement, peste cămasă sau un ceas auriu, simplu. Am ales nişte articole în care să arăt bine, dar care să-mi fie totodată comode. Am primit multe întrebări despre aceşti pantofi: dacă fiind atât de înalţi sunt şi comozi – ei bine, da! Şi asta din cauza platformei.

Pentru luni, la bunici, am ales o ţinută simplă: o bluză tricotată corai, vintage, o pereche de cercei superbi pe care mi i-a adus Roxi din Italia şi pantaloni simplii albi H&M. În picioare o pereche de loafers/brogues aurii, metalici. După cum spun ăştia de la meteo, de ochelari de soare n-avem nevoie, dar cu siguranţă o să am o pereche în geantă, ca de obicei :))

Care ţinută vă place mai mult?

Voi ce ţinute v-aţi ales pentru sărbători? Pe unde vă petreceţi?

0

Join the conversation

Reply

*Fill in your details below or click an icon to log in

SUBSCRIBE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW