NEWS: Dear Ioana Ciolacu, this video will haunt us.

NEWS: Dear Ioana Ciolacu, this video will haunt us.

Creativitate maximă cu buget zero. Bonus, pisica leneșă.

Tocmai am primit un email care anunta lansarea colectiei primavara-vara 2015, semnata de Ioana Ciolacu. Nu aveam cum sa nu introduc in news acest subiect. Video-ul de inspiratie noir focalizeaza subiectul instinctului de vanator, aducand creatiile designerului roman intr-un cadru aparte. Rumour has it Umbla vorba ca realizarea acestui film (vreau sa il numesc film) a durat 6 luni, de la concept la executie. Nu ma mira deloc. Am sa va arat de ce, insa trebuie sa respectati cu strictete instructiunile mele: asezati-va comod, setati video-ul pe modul High Definition, iar in final rasuciti butonul nergu pana la refuz, pentru volum maxim.

P.S: e Vimeo Staff Pick

LURE – IOANA CIOLACU from studioset on Vimeo.

MAI MULTE cuvinte:

București, 11 iunie.  Ioana Ciolacu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri români de modă, lansează colecția primăvară-vară 2015 prin intermediul unui videoclip de inspirație noir, cu detalii puternice de atmosferă, care evocă unul dintre ele mai vechi comportamente din natură: vânătoarea.  Produs și filmat pe parcursul a șase luni sub atenta supraveghere a fraților Anton (regizor) și Damian Groves (coordonator post-producție) din cadrul StudioSet“Lure” surprinde perfect echilibrul fragil și dinamica efervescentă dintre prădător și pradă, relație care în ciuda aparentei brutalități, reprezintă un proces ciclic care susține sănătatea ecosistemelor din natură. „Lure” reprezintă doar o piese de puzzle în cadrul colecției mai ample, „Hunters”, creată de Ioana Ciolacu.  

Ne-am întâlnit de câteva ori cu Ioana înainte de a începe lucrul efectiv la videoclip, ne-a plăcut foarte mult ideea ei de a prelua vânătoarea ca laitmotiv pentru noua sa colecție. Ne-am potrivit foarte mult și la alegerea culorilor sau mai bine zis a non-culorilor, alb și negru. Am vrut ca videoclipul să aibă ceva din atmofera Sin City, un film care nouă și Ioanei ne-a plăcut foarte mult. Cred că se simte această influență în videoclip. Floarea, pasărea și pisica sunt trei elemente din natură prezente și în Lure, unde am vrut să evocăm ideea de vânător care devine vânat, dar și invers. Frumusețe și brutalitate, o dinamică excelentă, toate acestea sunt prezente atât în colecția de haine a Ioanei, cât și în Lure. Nu în ultimul rând am vrut să creăm o atmosferă anume, un feeling anume, mai puțin să spunem o poveste clar definită”, a declarat Anton Groves din cadrul StudioSet, regizorul videoclipului. 

 La baza acestui videoclip stă de fapt cea mai veche poveste din natură: vânătoarea. De-a lungul vremurilor, indiferent că vorbim despre carnivore sau ierbivore, floră sau faună, indiferent de specie, ciclul prădător-pradă definește lumea pe care o știm.  Colecția primăvară-vară 2015 a Ioanei Ciolacu își trage seva din organic, frumusețe, apropiere, dar și din brutalitatea și lipsa de milă a naturii. Contradicția este justificată de două roluri simultane: vânătorul și vânatul. În orice moment jocul se poate schimba, de la putere la slăbiciune, de la dominator la dominat, de la ascuns la dezvăluit, de la noapte la zi, de la negru la alb. Un ciclu permanent care ia sfârșit imediat de cum începe”, a adăugat Damian Groves, coordonatorul post-producție al videoclipului “Lure” 

Filmat și produs de-a lungul a șase luni, de la concept la execuție,  Lure a avut buget zero, provocare care însă a stimulat creativitatea atât a regizorilor, cât și a celor care au lucrat timp de aproape două luni la post-producție, cel mai mai dificil și anevoios proces în cadrul producției videoclipului. 

„Am creat de la zero păsările și florile care apar în film, acestea fiind modelate în 3D și apoi animate pentru a reda interacțiunea cu modelele din videoclip. Am pierdut multe nopți pe acestă modelare 3D și chiar dacă n-am avut buget, ne-a plăcut enorm provocarea și faptul că am reușit să lansăm, zicem noi, un produs creativ cu un vibe mișto. Cu toate astea multe ore de muncă înseamnă și distracție. Un moment funny a fost atunci când pisica, de data aceasta nemodelată 3D și deci reală, pur și simplu n-avea chef să facă nimic. Am început să țipăm, să sărim în sus, doar, doar, poate o face pisica ceva. N-avea niciun plan, era de neclintit. Apoi într-un final un coleg a avut ideea măreață de a descărca o aplicație pentru pisici care scoate sunete feline și ca atare am reușit să ne facem treaba”, a concluzionat Anton Groves.

 Videoclipul Lure a fost publicat pe Vimeo ca urmare a deciziei angajaților platformei de video-conținut Vimeo, fiind marcat ca Staff Pick.

 Colecția primăvară-vară 2015 a Ioanei Ciolacu poate fi vizualizată pewww.ioanaciolacu.com/springsummer2015

0

Join the conversation

Reply

*Fill in your details below or click an icon to log in

SUBSCRIBE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW