DIYhair – Golden Chignon

DIYhair – Golden Chignon

A chignon (/ʃɪnˈjɒn/; French pronunciation: ​[ʃiɲɔ̃]) is a popular type of hairstyle. The word “chignon” comes from the French phrase “chignon du cou,” which means nape of the neck.
Chignons are generally achieved by pinning the hair into a knot at the nape of the neck or at the back of the head, but there are many different variations of the style. They are frequently worn for special occasions, like weddings and formal dances, but the basic chignon is also worn for everyday casual wear. Burmese democracy leader Aung San Suu Kyi is known for her chignon.

source – wikipedia

Pentru că mai multe persoane mi-au cerut acest tutorial, după articolul Societe Cerebrossa şi pentru că ştiu cât vă plac tutorialele, am filmat o variantă foarte uşoară de realizare a acestei coafuri.

376256_606221982727443_1421621048_n

De ce ai nevoie:

o jumătate de set de extensii pe clipsuri de la XTENDbeauty. – click here! (eu folosesc XTENDbeauty nuant 20 custom rose blonde)

o perie pentru extensii

un piaptăn de tapat

un elastic de culoarea părului tău

un bureţel pentru coc (am folosit unul oval)

fixativ (am folosit Goldwell Power 5 negru)

ser de netezire (am folosit Liss Contol Plus de la L’Oreal Professionnel)

+ the video!

Da, îl purtăm cu rochite albe, impecabile, la petreceri. Cu ruj roșu pe buze și zâmbete discrete, îl purtăm pe plajă, la Sunwaves, în Barcelona la fiesta, îl purtăm în fiecare zi, la școală și apoi la cafea cu fetele.

20130131-151603.jpg

20130131-151608.jpg

20130131-151612.jpg

Într-adevăr, un chignon versatil! Eu am descoperit aceasta coafură la un shooting pe care l-am avut cu cei de la IQ. Desigur, l-am mai purtat și înainte, însă în varianta sa fără burete și extensii. Datorită volumului format cu ajutorul burețelului nu mai trebuie să tapez părul prea mult, ceea ce este foarte bine, iar extensiile adaugă luminozitate nuanței mele de blond pentru că sunt mai deschise.

UNDE GASIM BUREȚELUL….?

– îl găsiți în varianta sa doughnut în H&M
– în saloane și în magazinele profesionale
– în general sunt folosite la shooting-uri, cocuri pentru mirese, coafuri de ocazie)

Enjoy this look!

20130131-152906.jpg

P.S: Melodia de pe fundalul videoului: Henry Kinkle – Stay

0

Join the conversation

Reply

*Fill in your details below or click an icon to log in

SUBSCRIBE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW