(Bon) a-petit: despre mâncare şi diete, altfel!

(Bon) a-petit: despre mâncare şi diete, altfel!

Vorbeam aici pe blog despre faptul că de ceva vreme, când mănânc în oraş încerc un fel nou. De curând, când am ajuns la Cluj, în frenezia unei dimineţi în care nu-mi mai trebuia nimic din combinaţiile pe care mi le oferea frigiderul, mă gândeam să-mi comand o pizza. De unde mai exact, pentru că eu comandasem de două ori pizza de când stau în Cluj şi ambele încercări s-au sfârşit urât: blat uscat, ingrediente împăştiate la întâmplare şi ketchup nasol. Eu nu mănânc niciodată pizza cu ketchup, comandasem în speranţa că voi reîntâlni sosul ăla de roşii proaspăt, cu busuioc de la Rex. Pe când scotoceam internetul după numere de telefon mă sună Răzvan, de la a-petit. Îmi reaminteşte că o să întârzie 20 de minute la întâlnirea noastră de la Toulouse, numai în timp ca să ajung pân’ la salon.

Am ieşit pe fugă din casă, grbăbindu-mă să pun mâna pe sticla de apă care şedea rece, în frigider…

30 de minute mai târziu ajung înapoi în centru, mă aşez la o masă. Te recunosc eu, îmi spune Răzvan în telefon. Mi-am comandat un shake de zmeură, încă cu gândul la mâncare. Îmi place foarte mult să mănânc, să ne-nţelegem. Mama mă obişnuise cu Corn Flakes şi lapte în fiecare dimineaţă a claselor I-XII.Când am ajuns la Cluj, deşi le aveam în dulăpiorul din bucătărie, le-am evitat o vreme. Am avut la un momemnt dat şi o încercare nereuşită de ciorbă…specialitate mea, a noastră, de fapt şi a studenţilor în general rămân pastele… Răzvan apare după scurt timp şi facem cunoştiiţă oficial, îmi pune Ipadul în faţă (tehnologie, deh!) şi începe să-mi explice câteva lucruri despre acest concept care aşteaptă să facă cunoştiiţă cu oraşul Cluj în curând. a-petit îi spune. Din iunie, clujenii vor putea comanda mancarea preferata 24/7 prin cateva clickuri fără să părăsească pagina facebook.Iunie se făcuse deja iulie pentru că platforma e încă în lucru.

Îmi spune că în fiecare zi mii de clujeni se întreaba “ce mâncăm azi?” , “de unde comandăm de mancare?” şi începe o căutare mentală de noi soluţii care de obicei se termină prin folosirea până la saturaţie a celor 2-3 restaurante cărora le reţin situl, orarul şi despre care au avut experiente pozitive. Spre deosebire de experienţele mele, cu pizza, mă gândeam. Deja suna interesant şi parcă mai aveam o şansă ca o dată ce a-petit îi dă un friend request Clujului, să mă împrietenesc şi eu, din nou, cu pizza! Probabil cel mai interesant lucru pe care l-am auzit este că a-petit îşi doreşte să se implice în viaţa socială a oraşului, să îi facă pe oameni să fie conştienţi că mâncarea este mai mult decât o necesitate şi poate fi de fiecare dată o plăcere. În acest sens, pagina facebook a-petit va găzdui multe surprize legate de felul în care mâncăm, ce mâncăm, modul în care alegem o dietă şi multe altele. Adică o să fie pe pagina voastră exemple de diete recomandate, o să ne putem calcula caloriile pentru fiecare porţie de …sushi spre exemplu? Aşa se pare.

O oră mai târziu mă grăbeam să merg să mănânc ceva şi îmi treceau o grămadă de gânduri prin cap. Nu e, oare, destul de interesantă treaba asta? a-petit, cum îşi spun ei, simplu, au legat deja de numele lor restaurante ca Marty, Euphoria, Indigo şi Casa Vikingilor, Daniel Berar sau Kiosk… şi lista nu se opreşte aici. Îmi amintesc cum Marty a devenit unul din restaurantele mele preferate imediat ce m-am mutat la Cluj – Baby carrot şi brocoli în unt cu Chardonnay (perfect.)

Eu una aştept cu nerăbdare să-mi comand prima porţie de mâncare la domiciliu şi să vă spun şi vouă cât de repede îmi ajunge şi dacă are acelaşi gust ca în restaurant. Până atunci le-am dat un like pe pagina de facebook, pentru iniţiativa proaspătă de a educa clujenii într-o deschidere faţă de noile feluri de mâncare şi spre a ieşi din casă, că văd că ne dau şi invitaţii la Belvedere la piscină. Trebuie să ies şi eu acum din casă la nişte cumpărături.

Ne vedem spre seară la concertul Six Martini, pentru acelea dintre voi care mai sunt în Cluj. E foarte frumos Clujul vara, o vacanţă continuă, numa ăştia de la a-petit mai lipseau, să nu mai avem nici de gătit…:)))

Click aici pentru a intra pe pagina lor de facebook!

0

Join the conversation

Reply

*Fill in your details below or click an icon to log in

SUBSCRIBE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW